Бог дає нам розум і волю, щоб ми могли діяти, - кардинал Гузар

27.02.2013 09:41

26 лютого в Архикатедральному соборі Св. Юра у Львові відбулася урочиста літургія з нагоди вшанування 80-річного ювілею Блаженнішого Любомира (Гузара), Архиєпископа-емерита УГКЦ.

Службу очолив нинішній глава греко-католиків – Блаженніший Святослав (Шевчук).

Вітали Любомира Гузара також чиновники і діти. Вони виконали «Многая літа» та подарували ювіляру квіти. Серед незвичних подарунків був великий портрет кардинала.

Кардинал Любомир Гузар щиро подякував усім присутнім за спільну молитву і Господу за його дари: «Сьогодні відзначаємо події, за які можна тільки дякувати. 80 років тому я народився, одержав дар життя від Господа Бога через моїх батьків. Це Божий дар. 80 років я прожив. В цьому ніякої моєї заслуги, так Господь дав. 

І те, що при Божій помочі вдалося зробити впродовж життя доброго, це не є якась моя заслуга, за яку мені належить хвала, це є Божий дар. Бо Бог дає нам і покликання, і розум, і волю, щоб ми могли діяти. Це Божі дари. 

І я дуже сердечно вдячний усім тут присутнім сьогодні, що зійшлись на спільну молитву, щоб разом зі мною подякувати Богу за всі ці дари. Справді, сьогодні – це день подяки, подяки Богу. І ми повинні шанувати нашого Творця і добродія небесного, який обдаровує нас, бо любить. І кожний з нас нехай в такий день, як сьогодні, застановиться, що Господь Бог йому дав. Бо справді, від початку і до кінця, усе це є Божі дари».

Із журналістами ювіляр поспілкуватися не зміг, посилаючись на погане самопочуття через нещодавню хворобу.


Наталя Опанович, ЛНУ ім. Івана Франка

Коментарі (0)

Додати коментар

***
  •  
  •  
Чиста субота news image

20 квітня львів’яни вийшли на толоку, щоб очистити від сміття парки, вулиці, дворики, помити пам’ятник і погладити ропуху.

Названо ТОП-20 лекцій TED

Чи вбиває школа креативність? В чому сила інтровертів? Як викрити брехуна? Що нам заважає досягти успіху? Найяскравішими виступами конференцій TED мільйони інтернет-користувачів продовжують ділитися і кілька років після їх проведення.